Fijne trouwtrends in 2019

Jullie gaan trouwen, hoe leuk! Die dag is sowieso heel bijzonder, maar wordt nog nét een tikkie specialer als jullie er echt je eigen draai aan geven. Geen pinterest-plaatje kan tippen aan een bruiloft die laat zien wie het bruidspaar is. Wij zijn gek op authentieke ideeën en moedigen jullie vooral aan (je) eigen(zinnige) keuzes te maken – maar als je echt niet weet waar je moet beginnen, delen we graag wat trouwtrends met je die misschien kunnen inspireren.

Winterbruiloft 
Niet iedereen heeft de zomer of lente als favoriet seizoen. Natuurlijk wordt (bijna) iedereen blij van een zonnetje, maar je kunt ook oh zo genieten van een mooie herfst- of winterdag. Dus waarom per se trouwen in de toch al – bruiloftwise – drukke zomer, als het ook in de rustiger herfst of winter kan? Hiermee kies je voor de knusheid van het najaar. En wie wil er nu geen fotoreportage met prachtige herfstbladeren in duizend kleuren, of met de ademwolkjes en helderheid van een kraakfrisse winterdag. Omdat je meer binnen zult zijn met je gasten, krijg je er haast instant een intieme sfeer bij cadeau. 

Trouwen mag comfortabel zijn 
Het is een gevleugelde uitspraak: je trouwdag is de mooiste dag van je leven. Je bruiloft is ook mega-bijzonder, maar we leggen de lat soms wel heel hoog voor elkaar. Als de grote dag maar aan júllie perfecte plaatje voldoet, is dat meer dan genoeg. Hoe prachtig alle beelden op pinterest (is ‘ie weer) ook zijn: als dit niet bij jullie past, hoef je dat ook niet na te streven. Trouwen, en de voorbereiding ervan, mag comfortabel zijn! Voorkom stress, neem de tijd om voor te bereiden en op de dag zelf. Zorg dat je jurk je op je gemak laat voelen, dat je pak net zo lekker zit als je favoriete campingsmoking en trek comfortabele schoenen aan zodat je de sterren van de hemel kunt dansen als de band jullie favoriete liedjes speelt. 

Kleinschalig trouwen
We houden ervan: intieme bruiloften met de mensen waarvan je écht houdt. Misschien is het lastig om de verwachtingen van die ene verre tante te doorbreken, maar het is fijn om dit bijzondere moment te delen met familie en vrienden die heel dichtbij staan. Past het bij jullie om groots uit te pakken? Dan vooral doen! Maar als je in het gewone leven ook liever met een paar goede vrienden afspreekt dan met een groep van dertig man: durf je bruiloft ook zo aan te pakken. Kies voor een kleinere locatie en een akoestisch trio om de sfeer neer te zetten. Kiezen voor een kleinschalige bruiloft betekent misschien minder gasten, maar zeker niet minder feestvreugde en vooral: meer aandacht voor elkaar. 

Trouwen in festival-stijl
Past het meer bij jullie om groots uit te pakken, hebben jullie elkaar ontmoet op een festival, of doorspekken jullie de dag graag met heel veel goede muziek en lekker eten? Misschien past een festivalbruiloft wel goed bij jullie. Twee of meer dagen de liefde vieren met de mensen die je leuk vindt, met elkaar kamperen – het bruidspaar natuurlijk in een heerlijk luxe tent – en de sterke verhalen en herinneringen van de dag ervoor bij het ontbijt alvast met elkaar delen. Zonder goede muziek geen festival, daar denken we graag in mee. Mr. Allegaartje beweegt met jullie festivalsetting mee, van kleine akoestische set voor de ceremonie via chille achtergrondmuziek tijdens een shared dinner naar een full-size band en DJ voor een fantastische feestavond. 

Decor
In een verhaal over trouwtrends mag iets over het decor van jullie dag natuurlijk niet ontbreken. In het afgelopen jaar zagen we veel prachtige, persoonlijke bruiloften die ons soms verbaasden met prachtige styling. Houd je van groen, maar past het niet echt bij jullie om extravagante bloemstukken en huge boeketten neer te zetten, denk dan eens aan grote planten in plaats van bloemen als decoratie. En: de perzische tapijten zijn we nog lang niet zat. Da’s mooi: die tapijten neemt Mr. Allegaartje ook altijd mee! We helpen graag om ook vanaf het podium die fijne sfeer te creëren. 

Muziek maakt een belangrijk onderdeel uit van de sfeer tijdens je ceremonie, diner of feest. Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen?  Lees hier verder!

beeld: Wianda Bongen Photography