De 5 ongemakkelijke momenten op een bruiloft en hoe voorkom je ze?

  1. Lange, persoonlijke felicitaties

Op zo’n blije dag wil elke gast graag benadrukken hoe mooi en gelukkig jullie eruit zien. En natuurlijk willen ze weten of je moe bent, of je een beetje kan genieten, of zo’n dag niet voorbij vliegt…Voor je het weet ben je twee uur aan het small-talken in plaats van aan het dansen. Vraag iemand om jullie te interviewen vlak vóórdat alle felicitaties beginnen. Zo kunnen alle gasten toch even weten hoe je de dag ervaart zonder dat je steeds in herhaling hoeft te vallen.

  1. Een hele avond handen schudden

Je kan er best tegenop zien. Zo’n lange stoet mensenvoor je neus die jullie met alle beste bedoelingen allemaal een hand willen geven.Draai het eens om. Geef iedereen bij aankomst een van afstand herkenbaar item. Denk aan een ballon of een lintje. Zo kan je zelf als bruidspaar langs je gasten gaan. Na afloop van je ontmoeting neem je het item mee.

  1. Niet ingestudeerde openingsdans

Een openingsdans is fantastisch leuk! Maar bedenk vooraf dat het tijd kost om het in te studeren. Oefen het met 1 gekozen song en weet hoe lang de song duurt. Laat je het op z’n vrije beloop, dan is het maar hopen dat je vrolijke oom van 60 je uit je benarde situatie gaat redden.

  1. Stukjes de hele avond laten plaatsvinden die alleen voor intimi leuk zijn.

Besef je dat een kleine groep mensen kan lachen om inside jokes, anekdotes en sterke verhalen. Wees dus slim in het plannen van stukjes en laat het niet je dansmomentje bederven.

  1. De geluidsman ter plekke vragen of hij alle techniek voor filmpjes en stukjes kan voorbereiden

Geluidsmannen zijn echte nederige mensen die zich een hele avond in het zweet werken. Altijd achter de schermen druk in de weer. Daar moet je zuinig op zijn. Je kan hen ontlasten door vroegtijdig aan te geven wat je van hen verwacht en wanneer je hen nodig hebt.